Ludisor

Vremea

Chestionar

Cum vedeti acest site?

Vizitatori

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi4
mod_vvisit_counterIeri19
mod_vvisit_counterSaptamana aceasta97
mod_vvisit_counterLuna aceasta471
mod_vvisit_counterTotal47096
Noutati
Sfintirea Bisericii "Sfanta Treime" si a Centrului Catehetic "Parintele Arsenie Boca" din Ludisor
PDF Imprimare Email

Parohia Otodoxă Ludișor vă invită duminică, 27 noiembrie 2016, la Sfințirea Bisericii "Sfanta Treime" și a Centrului Catehetic "Părintele Arsenie Boca" din Ludișor

 

Vă așteptăm cu drag!

 

 
Sfințirea troiței închinate eroilor satului
PDF Imprimare Email

„Eroii nu mai au nevoi
Eroii ne mai au pe noi
Cât mai suntem, câţi mai trăim
Cu dragoste de ei să ne-amintim.”

 

 

Sâmbătă, 19 octombrie 2013, într-o frumoasă și binecuvîntată zi de toamnă, credincioșii parohiei Ludișor, îmbrăcați în portul popular moștenit de la înaintași, s-au adunat din toate colțurile lumii pentru a aduce un frumos omagiu eroilor satului căzuți pe fronturile de luptă, în cele doua războaie mondiale, pentru apărarea patriei și a credinței străbune.

După Sfânta Liturghie, săvârșită cu un mare sobor de preoți, condus de Pc. Pr. Protopop Tărcuță Ioan, de la Protopopiatul Făgăraș II, precum și preoții grupului pastoral Recea, Părintele Calinic, reprezentantul Mânăstirii Sâmbăta de Sus, Părintele Ambrozie, starețul schitului Breaza, am mers in procesiune sub sunetul melodios al clopotelor celor două biserici din sat si al glasului corului bisericii spre locul unde a fost ridicată această troiță prin osteneala și cheltuiala urmașilor celor căzuți sub arme, unde s-a facut slujba de sfințire a troiței și un parastas inchinat eroilor satului.

Cei prezenți au ascultat imnuri închinate eroilor cântate de corul bisericii condus de doamna preoteasă, iar apoi au participat la agapa organizată de către un grup de femei, în cinstea acestei mari sărbători a satului.

Mulțumim bunului Dumnezeu că a binecuvîntat acestă jertfă a fiilor satului și il rugăm să ne călăuzească pașii și în celălalte lucrări pe care consiliul parohial le are in desfășurare.

Mulțumim tuturor care au lăsat munca câmpului și problemele cotidiene și au fost alături de noi la această zi binecuvântată de Dumnezeu.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

Pr. Paroh Marius – Vasile Dobrin

 
Bine ati venit pe Ludisor.ro
PDF Imprimare Email

        

 
Pelerinaj Drăgănescu-Campina
PDF Imprimare Email

 

Sambătă, 24 martie, impreuna cu un grup de credinciosi ai Parohiei Ludisor, am pornit intr-un mic pelerinaj, pe urmele Parintelui Arsenie Boca, langa Bucuresti, in satul Draganescu, unde am vazut "Capela Sixtina" a romanilor, biserica purtand hramul Sf. Nicolae, pictata de Parintele Arsenie Boca. Am fost primiti cu mare drag de Preotul Paroh Petcu Lucian care ne-a prezentat in detaliu, impresionantele picturi ale parintelui.

La intoarcere am facut un popas la fratele si fiul satului Ludisor, Parintele Petru Moga, preot paroh in Orasul Campina. Acesta impreuna cu dna preoteasa si credinciosii de acolo ne-au primit cu multa caldura, cu masa pusa si ne-au aratat rodul muncii lor, un complex bisericesc de o mare valoare afistico-social-filantropica.
Multumim tuturor participantilor si organizatorilor si va asteptam in numar cat mai mare si la urmatorul pelerinaj "pe urmele parintelui Arsenie Boca"...
Pr. Marius Dobrin

 

 
Proiectul "MICUL LUDISOREAN INVATA IUBIREA LUI HRISTOS"
PDF Imprimare Email

In perioada 25 februarie - 25 martie 2012, cativa copii din Parohia Ludisor au participat impreuna cu Preotul paroh Dobrin Marius, la concursul de miniproiecte de educatie social-filantropica, organizat cu binecuvintarea Patriarhului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

In fiecare sambata din aceasta perioada, in cadrul serilor de cateheza din cadrul proiectului, copii: Fătu Nicoleta, Trimbitas Mihail, Trimbitas Claudiu, Plesa Flavius si Moga Nicolae, au realizat felicitari cu ocazia zilelor de 1 si 8 martie si pentru Sfintele Pasti.
Aceste felicitari au fost expuse in biserica in fiecare duminica, unde s-a putut vedea activitatea creativa a copiilor, iar apoi dupa Sfanta Liturghie credinciosii au putut achizitiona aceste felicitari.
Din banii stransi de pe felicitari s-a format un fond din care s-au cumparat alimente si icoane pentru cativa bolnavi din parohie. Acestia au fost: Sirbu Gheorghe, in varsta de 93 ani, Bucur Maria, in varsta de 83 de ani si Epure Rodica, in varsta de 41 de ani.
Crestinii, cit si bolnavii au fost foarte entuziasmati de acest proiect si s-a hotarat ca acest proiect sa continue si in viitor.