Ludisor

Vremea

Chestionar

Cum vedeti acest site?

Vizitatori

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi8
mod_vvisit_counterIeri11
mod_vvisit_counterSaptamana aceasta81
mod_vvisit_counterLuna aceasta312
mod_vvisit_counterTotal47589

Login Form

Ludisor
Sfințirea troiței închinate eroilor satului

„Eroii nu mai au nevoi
Eroii ne mai au pe noi
Cât mai suntem, câţi mai trăim
Cu dragoste de ei să ne-amintim.”

 

 

Sâmbătă, 19 octombrie 2013, într-o frumoasă și binecuvîntată zi de toamnă, credincioșii parohiei Ludișor, îmbrăcați în portul popular moștenit de la înaintași, s-au adunat din toate colțurile lumii pentru a aduce un frumos omagiu eroilor satului căzuți pe fronturile de luptă, în cele doua războaie mondiale, pentru apărarea patriei și a credinței străbune.

După Sfânta Liturghie, săvârșită cu un mare sobor de preoți, condus de Pc. Pr. Protopop Tărcuță Ioan, de la Protopopiatul Făgăraș II, precum și preoții grupului pastoral Recea, Părintele Calinic, reprezentantul Mânăstirii Sâmbăta de Sus, Părintele Ambrozie, starețul schitului Breaza, am mers in procesiune sub sunetul melodios al clopotelor celor două biserici din sat si al glasului corului bisericii spre locul unde a fost ridicată această troiță prin osteneala și cheltuiala urmașilor celor căzuți sub arme, unde s-a facut slujba de sfințire a troiței și un parastas inchinat eroilor satului.

Cei prezenți au ascultat imnuri închinate eroilor cântate de corul bisericii condus de doamna preoteasă, iar apoi au participat la agapa organizată de către un grup de femei, în cinstea acestei mari sărbători a satului.

Mulțumim bunului Dumnezeu că a binecuvîntat acestă jertfă a fiilor satului și il rugăm să ne călăuzească pașii și în celălalte lucrări pe care consiliul parohial le are in desfășurare.

Mulțumim tuturor care au lăsat munca câmpului și problemele cotidiene și au fost alături de noi la această zi binecuvântată de Dumnezeu.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

Pr. Paroh Marius – Vasile Dobrin

 
Pagina 2 din 5